Het wordt vaak onderschat, olie is toch olie? Niets is niet minder waar! Het is heel erg belangrijk dat in jouw Renault Master de juiste volsynthetische olie gaat. Dus wat is de juiste olie voor jouw Renault Master?

Wat is de juiste olie voor de Renault Master?

Vanaf het modeljaar Renault Master 2019 en jonger mag er nog maar één type olie in, de 5W30 RN17. Dit staat voor Renault approved met een prestatieniveau ACEA 3. Dit is een volsynthetische 5W30 motorolie met een laag sulfaatgehalte en lage gehaltes aan fosfor en zwavel (zgn. “mid SAPS” technologie). 

”SAPS” technologie

Waar staat “SAPS” voor? Dat staat voor Sulphated Ash Phosphorous Sulfur. In motorolie zitten additieven die bij verbranding as vormen, dit hoopt zich op in het roetfilter. Bij regeneratie van het roetfilter wordt het opgeslagen roet verbrandt, zodat het als gas (CO2) door de poriën van het filter kan. As verbrandt niet dus dat blijft in het filter, waardoor deze vol raakt.

In een Standaard SAPS-olie zitten zoveel asvormende additieven dat het roetfilter er snel mee vol zou lopen. Vandaar de introductie, zo’n twee decennia terug van de zogenoemde Low en mid-SAPS-oliën. 

Waarom Volsynthetische 5W30 RN17?

De olie die wij gebruiken is Dutch Made, wordt in Nederland geproduceerd en voldoet aan de hoogste eisen! De RN 17-specificatie van Renault C3 voor DPF.

Deze olie zorgt voor een uiterst snelle opbouw van een stabiele smeerfilm bij de koude start en een hoge thermische stabiliteit bij zware bedrijfsomstandigheden. 

Verder biedt deze een uitermate goede bescherming tegen slijtage, maar ook tegen roest en corrosie, terwijl speciale additieven de onderdelen schoonhouden van vuil, sludge en afzettingen. 

Tevens zorgt deze olie voor een correcte werking van de roetfilter. Bij het gebruik van de verkeerde olie, met te hoge gehaltes aan zwavel en fosfor, loopt het roetfilter vol. Daarom is het belangrijk dat de juiste olie wordt gebruikt in jouw Renault Master.

Onderhoudsintervallen

Rij je bijvoorbeeld veel stadsritten, lang rijden met stationair toerental of minimaal 30 procent met een aanhanger? Dan adviseren wij de onderhoudsintervallen te zetten op 20.000 km. 

Bij Vissinga Bedrijfswagens kan jij met jouw Renault Master terecht voor een onderhoudsbeurt. Zo zorg je voor optimaal onderhoud van jouw bedrijfswagen. Plan een onderhoudsbeurt in bij onze monteurs!