Roetfilter

Zorg voor het roetfilter van jouw bedrijfswagen! Als de omstandigheden ideaal zijn, gaat een roetfilter lang mee. Maar dat is niet altijd het geval, daarom is het belangrijk om jouw roetfilter goed te onderhouden. 

Rij je veel korte stadsritten?

We adviseren om dan ieder geval de onderhoudsintervallen te halveren naar 20.000 km elk jaar. Wij kunnen dan bij elke onderhoudsbeurt het roetfilter uitlezen en eventueel deze handmatig regenereren, dit kost bij ons € 99,- excl. btw.

Wij lezen het aantal gram roet in het roetfilter uit en kunnen een inschatting maken of dit nodig is. Dit doen we in combinatie met het reguliere onderhoud omdat de olie verdunt is na deze ingreep en vervangen moet worden. Dan kan het handig gecombineerd worden en scheelt het in de kosten.

Renault Master Roetfilter controleren

Het regeneratieproces

Het regeneratieproces is het schoonbranden van het roetfilter. Hierbij wordt het opgeslagen roet verbrandt. Dit wordt gedaan door extra brandstof in het roetfilter in te spuiten. Hierdoor worden de uitlaatgassen tijdelijk verwarmd tot 600 graden (regeneratie temperatuur) en verbrandt het roet in het roetfilter.

Door middel van de Adblue toevoeging, wat betekent een dieselemissie brandstof, wordt deze ingespoten in het uitlaatsysteem. De SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) zet hierdoor meer dan 90% van de schadelijke NOx om in onschadelijke stikstof en waterdamp.

Elke 200 t/m 300 kilometer, afhankelijk van de omstandigheden, of deze aan de waarde voldoen, wil de Master het roetfilter gaan ‘regenereren’. Als dit proces niet wordt afgemaakt of onderbroken wordt, door bijvoorbeeld de Master uit te zetten, kunnen er na een tijd storingen in het display komen. Dat zijn de meldingen “Controleer luchtverontreiniging” en als je hier langer mee doorrijdt ook “Controleer inspuiting”. Mocht het roetfilter verzadigd zijn en als de tegendruk te hoog is, zal de Master in een noodloop gaan. Dan heb je weinig vermogen en kan je niet harder rijden dan 90 km/h. Dan verschijnt op een gegeven moment de melding “risico op motorschade”.

Heb je andere vragen voor ons?

Wij willen graag iedereen het beste helpen. Mocht je niet het gewenste antwoord hier hebben gevonden, 
kun je altijd even bellen of laat een reactie/vraag achter in het algemene contactformulier.

Nog opzoek naar een nieuwe bedrijfswagen?

Vissinga bedrijfswagen - Bekijk/kies

Bekijk

Vind in onze voorraad dè bedrijfswagen die naadloos aansluit bij de werkzaamheden van jouw bedrijf.

Vissinga bedrijfswagens - Koop/deal

Koop

Heeft u een bedrijfswagen gevonden, kunt u gemakkelijk reageren op de desbetreffende detailpagina. Wij zullen vervolgens contact opnemen om de aankoop officeel te maken.

Vissinga bedrijfswagens - Thuisbezorgd

Thuisbezorgd

Heeft u het te druk met ondernemen? Maar is alles verder in orde gemaakt, dan komen onze collega's hem bij u bezorgen.

Roetfilter geforceerd regenereren bij Vissinga Bedrijfswagens, de Renault specialist

Vissinga Bedrijfswagens is uitgegroeid tot de specialist in de verkoop, het repareren en onderhouden van Renault bedrijfswagens in de regio Arnhem. Dat kunnen allerlei soorten Renaults zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende uitvoeringen van de Renault Trafic, Renault Express en Renault Master. Bij Vissinga kun je rekenen op een unieke, persoonlijke aanpak. De ondernemer staat bij ons altijd centraal. Wij denken graag mee, zijn transparant (o.a. over de prijzen van de verschillende onderhoudswerkzaamheden) en schakelen altijd snel. Dankzij deze benadering hebben wij veel ondernemers blij kunnen maken met een nieuwe Renault bedrijfswagen en het onderhoud daarvan. Dat wij gemiddeld met een 9,8 worden beoordeeld, maakt ons dan ook bijzonder trots.

Contact voor onderhoud Renault bedrijfswagens

Wil je graag jouw Renault bedrijfswagen naar een betrouwbare garage brengen voor onderhoud? Neem dan contact op met Vissinga Bedrijfswagens. Wij zijn op allerlei manieren te bereiken; via de mail, telefoon of WhatsApp (06-54297409). Ook is het mogelijk een ‘bel mij terug-verzoek’ in te dienen of zelf een afspraak te maken via de website.

Afspraak inplannen
Onderhoudsafspraak inplannen

Onderhoud nodig? Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug voor het plannen van een datum.

Stap 1: Onderhoudsgegevens
Laat uw gegevens achter
Voorkeur datum*
Voorkeur tijd*
Stap 2: Gegevens
Aanvraag afronden

Over Vissinga

Koop of Lease

Bezorgen of ophalen

Veelgestelden vragen

Onderhoud & schema's

Bekijk ons aanbod

Kies je nieuwe bus uit een voorraad van 150+ bedrijfswagens.

Ons aanbod

Onze uitvoeringen

Hulp van onze specialist

Onze accessoires

Wel eens gedacht aan

Hulp van onze specialist

Vragen over accessoires stel ze aan Gijs: 📱 026-3649300

Ga voor een unieke bus! bekijk hier alle details en Pre-order now.

Kies je nieuwe bus uit een voorraad van 150+ bedrijfswagens. Bekijk | Koop | Thuisbezorgd

Ons aanbod

Onze uitvoeringen

Wel eens gedacht aan

Hulp van onze specialist

Meer dan 87% van de Nederlandse bedrijfswagens wordt geleased.
Bekijk en lees onze beoordelingen en overtuig jezelf.