Onze klanten aan het woord

De Groene Vingers: ‘Vreemdgaan bleek een slechte keuze’

ARNHEM – Zélfs de kentekennummers van de vijf bedrijfsauto’s zijn opeenvolgend. De Groene Vingers gaat met vijf spiksplinternieuwe Renault Masters van Vissinga Bedrijfswagens vol trots de zomer in. Met een herkenbare groene uitstraling rijdt het hoveniersbedrijf sinds deze week in de regio Arnhem.

,,Ik ben even vreemdgegaan met een andere bedrijfswagenverkoper, maar dat bleek een slechte keuze”, vertelt Erik Bolt, samen met Hans Willem Brussee eigenaar van de Groene Vingers. ,,Vissinga heeft ons nooit laten zitten. Als we problemen hebben, laten ze al het gereedschap uit de handen vallen om ons meteen te helpen.”

Goede uitstraling

De Iveco’s waarin de hoveniers de afgelopen jaren reden, voldeden niet meer aan de eisen. ,,Er waren allemaal kleine gebreken. De ramen konden niet meer open. Lampjes die je niet aan wil hebben, gingen aan. Om de twee weken knalden mijn koplampen eruit. Allemaal dingen waar je niet op zit te wachten. Nu hebben we vijf precies dezelfde auto’s. Dat is heel goed voor onze uitstraling.”

In de nieuwe bussen is een op maat gemaakte bedrijfswageninrichting van Aluca ingebouwd voor het gereedschap. ,,In de vorige hadden we dat op een houtje-touwtjemanier opgelost. Als ik iets te scherp door de bocht ging, vloog al het gereedschap door de bus. Ik moet eerlijk zeggen dat de inbouw een flinke investering is, maar dan heb je ook wel wat.”

‘Vreemdgaan bleek een slechte keuze’​

De Groene Vingers is gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Ook doet het Arnhemse bedrijf ontwerp en onderhoud. Ondanks de coronacrisis lopen de hoveniers over van het werk. ,,We bestaan nu 25 jaar en hebben het nog nooit zo druk gehad.” Daarom is Bolt al langer op zoek naar nieuw personeel. ,,Handjes zijn er genoeg, maar iemand met vakinhoudelijke kennis en veel ervaring kunnen we heel goed gebruiken voor het onderhoud. Iemand die van elke boom en plant precies weet wanneer die bemest of gesnoeid moet worden en tegelijkertijd goed met klanten om kan gaan.”

Grote voordelen

Voor Vissinga Bedrijfswagens was de bestelling van de Groene Vingers een mooie en leuke klus. Door de vrijheid die de hoveniers gaven, konden ze vorige week de oude bedrijfswagens inleveren en meteen aan de slag met de nieuwe. Eigenaar Boris Vissinga: ,,Erik en Hans hebben hun wensen doorgegeven en ons vrij gelaten in de extra opties en uitvoeringen. Dat gebeurt niet zo vaak, maar het heeft grote voordelen. Zo hebben we voor vier seizoenen banden gekozen, omdat ze dan op elk terrein grip hebben en het hele jaar door veilig de weg op kunnen. Veel bedrijven vergeten namelijk banden voor de zomer of winter te wisselen en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. De Renault Masters hebben ook een lagere instap dan de Iveco’s en ze zijn hoger. Nu kunnen de mannen staan in de laadruimte en hoeven ze niet meer te bukken om het gereedschap te pakken.”

Klanten aan het woord - Groene vingers
Klanten aan het woord - Groene vingers
Klanten aan het woord - Groene vingers
Onderhoudsafspraak inplannen

Onderhoud nodig? Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug voor het plannen van een datum.

Stap 1: Onderhoudsgegevens
Laat uw gegevens achter
Voorkeur datum*
Voorkeur tijd*
Stap 2: Gegevens
Aanvraag afronden
Afspraak inplannen

Over Vissinga

Koop of Lease

Bezorgen of ophalen

Veelgestelden vragen

Onderhoud & schema's

Bekijk ons aanbod

Kies je nieuwe bus uit een voorraad van 150+ bedrijfswagens.

Ons aanbod

Onze uitvoeringen

Hulp van onze specialist