Tips en adviezen voor uw bedrijfswagen

Handige tips van Vissinga Bedrijfswagens

Oliepeil controleren

Olie is in de motor een smeermiddel voor de draaiende delen en zelfs een koel- en reinigingsmiddel. Daarom geldt er ook een verversingstermijn voor de motorolie en bijbehorende filter. Elke motor ā€œgebruiktā€ een deel van zijn olie.Ā Tip van Vissinga Bedrijfswagen: heb altijd 1 liter reserveolie in je bedrijfswagen. Het is van belang dat dit exact dezelfde olie is als het type dat al in de motor zit.

Controleer 1x per maand

Peil de olie bij voorkeur als de motor koud is en de bedrijfsauto waterpas staat. De Opel Movano of Renault Master controleert ook zelf het oliepeil, maar vertrouw hier nooit 100 procent op. Controleer het oliepeil zeker eens per maand zelf met behulp van de oliepeilstok. Vul nooit meer bij dan het maximumniveau, te veel olie is schadelijk voor de motor.

Wanneer banden wisselen?

Wanneer is het verstandig om uw winterbanden om te ruilen voor zomerbanden? Als de temperatuur boven de 7 graden is. De set bedrijfswagen banden is afhankelijk van het jaargetijde, tenzij je op 4-seizoenen banden rijdt, wacht dus niet te lang met wisselen.

Wanneer is het verstandig om de zomerbanden om te ruilen voor winterbanden? Als de temperatuur onder de 7 graden is. De set bedrijfswagen banden is afhankelijk van het jaargetijde, tenzij je op 4-seizoenen banden rijdt, wacht dus niet te lang met wisselen.

Juiste bandenspanning bedrijfswagens

Je moet regelmatig de bandenspanning controleren van de bedrijfswagen. Uit elke band ontsnapt continu een beetje lucht, daarom moet je elke maand de spanning controleren. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar nog slechter voor de wegligging. Aangezien je bedrijfswagen zwaar beladen kan zijn, wordt een zachte band snel heet, waardoor de kans groter is op een klapband.

Ideale bandendruk is 4.0 bar

Het gemiddelde van de ideale bandendruk bij bedrijfswagens van de merken Opel, Renault en Nissan ligt rond de 4 bar. Door de fabrikant voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in het instructieboekje of aan de binnenzijde van de tanktop/binnendorpel. Controleer zelf om de 4 weken de bandenspanning, vergeet hierbij het reservewiel niet indien deze aanwezig is.Ā 

Juiste profieldiepte

De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een bedrijfswagen band is 1,6 mm. Maar voor jouw veiligheid adviseren wij om een zomerband te vervangen bij een profieldiepte van 2.5 mm en minder. Een winterband moet minimaal 4 mm profiel hebben om genoeg grip te hebben in winterse omstandigheden.

Airco hele jaar door gebruiken

Zet af en toe ook in de winter de airconditioning aan. Dit houdt het systeem in betere conditie, de circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk de smering van de compressor. Verder voorkom je dat de rubberen afsluitringen uitdrogen en lekkages gaan veroorzaken. Verder is het verstandig om elk jaar de airco een servicebeurt te geven. Wij halen het koudemiddel eruit en vullen dit opnieuw tot de juiste hoeveelheid en voegen olie toe.

Welke olie te gebruiken voor uw Renault Master 2.3 DCI (2010 en later)?

Het juiste type olie isĀ LonglifeĀ 5w-30 LLV Fully Synthetic Long Life Motor Oil.

Welke olie te gebruiken voor uw Opel Movano 2.3 CDTI (2010 en later)?

Het juiste type olie is LonglifeĀ 5w-30 LLV Fully Synthetic Long Life Motor Oil.

Welke olie te gebruiken voor uw Renault Master 2.5 DCI (2002 t/m 2007)?

Het juiste type olie isĀ LonglifeĀ 5w-40.

Welke olie te gebruiken voor uw Opel Movano 2.5 CDTI (2002 en 2007)?

Het juiste type olie is LonglifeĀ 5w-40.

Renault Master en Opel Movano informatie en specificaties

Afmetingen en informatie

Afspraak inplannen

Over Vissinga

Koop of Lease

Bezorgen of ophalen

Veelgestelden vragen

Onderhoud & schema's

Bekijk ons aanbod

Kies je nieuwe bus uit een voorraad van 150+ bedrijfswagens.

Ons aanbod

Onze uitvoeringen

Hulp van onze specialist